• How to make Stardoll Graphic


Helouuu! Odlucila sam da se vratim, sada kada sam upisala srednju i mogu da zivim mirno jos 4 godine, htela sam da vratim blog u zivot xD
Za sad sam smislila oko 10ak ideja za post, ali danas nemam mnogo vremena pa mi je ovaj nekako najbrzi.
Jelte, mozda znate MiciRainbow2 (a verovatno i ne) nebitno, uglavnom ona je igrala Stardoll i imala svoj blog. A u periodu kad je pisala taj blog ja sam imala oko 11-12 godina i naravno lozila sam se na tu igricu i pratila njen blog, i samim tim pocela da pisem isti (naravno da su svi propali). Ali bilo je aktuelno praviti stardoll grafike kao cover za taj blog pa je meni to bilo mnogo zanimljivo da crtam, pravim kakogod. Pa mi je palo na pamet da ponovo pokusam da je nacrtam, a i usput da napravim tutorial, iz ne znam kog razloga, idk mozda se pojavi neko kome bude zanimljivo. xD
Pa aj da pocnemo.
Nadjite neku lutku na Stardollu koja je puna stvari i para kao brod da bi mogli da je nasminkate kako vi zelite, pa onda uzmite i screenshotujte joj facu (bez kose, tako ce posle biti lakse)


Onda pronadjite sliku nekog modela na netu, npr ja sam uzela ovu: 



Grafike mozete praviti u Gimpu, Photoshopu, Pixlr-u, ali meni je za to najbolji Paint tool SAI. (full verziju mozete skinuti ovde)

Kada udjete, otvorite sliku i screenshot lutke.

Oznacite ovom zaokruzenom alatkom facu. (Ne mora precizno, jer ce se sve to kasnije prekriti kosom)

Onda kliknite na ''Edit'' pa ''copy'' i onda udjite u sliku devojke tj modela po kojem cete da pravite grafiku i ponovo kliknite na edit pa na paste.


Podesite glavu otprilike kako zelite da stoji (pogledajte tutorijale na youtube za osnove PTS-a)


Ja obicno pocinjem od kose, i da bi mi bilo pregledno svaki deo stavim u jedan folder. U ovom prvom su layeri na kojima sam radila samo kosu, pa cu onda napraviti folder za telo, odecu, itd...


Onda sam i obojila kosu (postoje razne tehnike kako mozete da uradite kosu, pogledajte na youtube koji tutorial vam se najvise svidja)


Onda sam presla na ruku i vrat (i te layere stavljam u novi folder)


Sada cu osenciti lice da bi izgledalo isto kao vrat i ruka :D


I dolazim do poslednjeg dela, majicee


Ovako moja na kraju izgleda - tbh ne svidja mi se bas, ali posle 3-4 godine kada sam opet sela da crtam, ne izgleda lose hahah.
Nisam detaljno objasnjavala kako se senci i sve to, zato sto bi onda post bio dug 10 kilometara, ali za sve sto vas zanima imate tutoriale na youtube, a mi se vidimo u sledecem postu, cyaa!


Comments

Popular posts from this blog

Storytime #4 Najbolji dan u zivotu.❤

Storytime#3: Kako sam se provela na rok kampu za devojcice